06 - 53 70 91 10 info@wilstrabooks.nl

Crisis in de Kerk. – De Nederlandse Reformatie in de spiegel van tachtig schriftuurlijke liederen. (door Bert Hofman)

Aanbieding!

420 pag. Gebonden, 2006 . Met muzieknoten.
Dit boek is NIEUW.

Crisis in de Kerk. De Nederlandse Reformatie in de spiegel van tachtig schriftuurlijke liederen.

Door: Bert Hofman

De Nederlandse Reformatie in de spiegel van tachtig schriftuurlijke liederen
In de zestiende eeuw schreven de eerste protestanten talrijke Schriftuurlijke Liederen. In ons taalgebied is van dit culturele erfgoed geen enkele actuele uitgave beschikbaar. Crisis in de kerk voorziet in deze leemte en biedt een kennismaking met de liederen. Naast ongezouten kritiek op de misstanden, klinkt in de liederen de intense vreugde door over de bevrijding uit de oude kerk en de ervaringen van de nieuwe tijd. Deze bloemlezing is tevens bedoeld als eerbetoon aan de gelovigen die onder moeilijke omstandigheden hun leven en bezittingen voor hun godsdienstige overtuiging hebben opgeofferd.
De liederen, waarin de bijbelse boodschap en tijdsomstandigheden samenkomen, zijn soms lastig te verstaan voor ons, mensen van de eenentwintigste eeuw. Daarom zijn de teksten hertaald. De originele tekst staat steeds op de linkerpagina, de eigentijdse op de rechterpagina.
Bert Hofman is deskundig op het gebied van het zestiende-eeuwse religieuze lied. Hij schreef daarover de dissertatie Liedekens vol gheestich confoort. Over het Wilhelmus, dat in dezelfde eeuw ontstond, publiceerde hij bij uitgeverij Groen: Ken je Wilhelmus?!

Uitgever: Groen - Heerenveen

Prijs: 10,00

2 op voorraad