06 - 53 70 91 10 info@wilstrabooks.nl

Voordeelpakket 2x Vrijbuiters van de Veluwe 1x En zo gaat vroeger voorbij….. (aanbieding eindigt 15-4-2020)

Aanbieding!

Auteur(s): Gazenbeek, Jac.

Deze 3 boeken zijn van natuurschrijver bij uitstek Jac. Gazenbeek. De boeken zijn afzonderlijk beschreven en de omschrijving van ieder boek kunt u vinden op onze site bij het betreffende boek.

Volgens Van Dale is een vrijbuiter iemand die zich niet aan conventies of regels stoort of kan onderwerpen. Dat is dus een mens die dingen meemaakt waarvan de netjes in het maatschappelijke spoor wandelende burger slechts droomt. Maar die leest er wel graag over. Dat wist Jac. Gazenbeek, de zwerver van de Veluwe.

Hij hoorde op zijn tochten door het ,,wild en bijster land van de Veluwe” veel boeiende verhalen uit de mond van die typische Veluwse vrijbuiters. Hij genoot van de meestal enigszins opgesmukte vertelsels en gaf ze graag door. In een aantal op de Veluwe verschijnende kranten werden ze gepubliceerd.

In ieder boek staan 20 tot 25 verhalen waarin de auteur ons mee neemt door het ruige Veluwse land van voor en net na de Tweede Wereldoorlog. Daar leefden boeren, jagers en stropers nog in de bijzondere sfeer van vroegere generaties. Er waren wonderlijke figuren bij, maar juist die maakten boeiende belevenissen mee.

De markante Veluwenaren met hun door weer en wind getekende gezichten, zijn een uitstervend ras, maar in deze boeken komen ze weer tot leven.

In deze keurig uitgevoerde boekjes, beleeft men allerlei avonturen en ontmoet men wonderlijke Veluwse figuren van vroeger. U zult hiermee iets proeven van de sfeer die vroeger zo gewoon was.

ISBN: 9789074679053

Prijs: 12,50

9 op voorraad